Koppenbergcross
1 november 2021

Praktische info

Uiteraard willen we dat elke cyclocross vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we de crossen van de X²O Badkamers Trofee volgens de huidige Covid-regelgeving en maken we gebruik van het zogenaamde Covid Safe Ticket, dat verplicht is voor evenementen met meer dan 1500 personen. Daardoor hoef je als toeschouwer, renner, medewerker,… geen mondmasker te dragen en hoef je ook geen 1,5 meter afstand te houden.

Je moet aan één van volgende voorwaarden voldoen :

  • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
  • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test; geldigheid = dag van afname + 2 dagen
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (afgenomen door medisch geschoold personeel (geen zelftest!)); geldigheid = dag van afname + 1 dag

Kinderen jonger dan twaalf jaar kunnen mits een geldig toegangsticket het evenement betreden zonder bijkomende testing of Covid Safe Ticket.

Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont, kom je uit een ander Europees land is dat een geldige QR-code uit je lokale Corona-app). Je hebt de QR-code en de app mogelijks al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook een eventueel herstelcertificaat of het bewijs van een negatief testresultaat kan je via die code en die app aantonen. Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je ID gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.

Aan de ingang van de Koppenbergcross wordt ieders Covid Safe Ticket gescand én ID-kaart gecheckt:

  • Zet een mondmasker op
  • Hou minstens 1,5 m afstand
  • Zet de helderheid van je telefoon op 100%
  • Hou de QR-code van je Covid Safe Ticket klaar
  • Hou een identiteitsbewijs bij de hand

Ben je “Covid Safe”? Dan kan je doorlopen naar de ingangscontrole waar je toegangs ticket gecontroleerd zal worden. Eenmaal je de event site binnen bent ben je niet meer verplicht om een mondmasker te dragen of 1.5m afstand te houden.

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app of een ander ‘European Digital Covid Certificate’ VOORAF installeren op je smartphone. Printscreens zijn niet toegelaten. Zonder geldige digitale QR-code én je ID kunnen we je Covid-status niet controleren en zul je dus geen toegang krijgen tot het event. Vergeet dus zeker ook je ID niet.

Je kan de CovidSafe BE app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).


Het parcours is quasi identiek aan dat van vorig jaar. Lastige hellingen en spectaculaire afdalingen volgen elkaar in sneltempo op, met hier en daar een stukje recuperatie. Overzichtelijk voor de supporters én een waarborg op een indrukwekkend wedstrijdverloop!

Hét pronkstuk van de vernieuwde Koppenbergcross blijft uiteraard de kasseiklim richting finish bovenop het steilste stuk van de beruchte Bult van Melden. Mochten de kasseien door regen of modder er te glad bij liggen om omhoog te fietsen, voorzien we een alternatieve passage parallel met de kasseien in de weide, om te vermijden dat de renners te voet staan op de kasseien.

Uit veiligheidsoverweging raden wij het meebrengen van rugzakken af.

Auto

Komt u met de wagen naar de Koppenbergcross dan heeft u de keuze uit 3 parkings:

Parking A - Industriezone “De Meersbloem”
GPS-coördinaten: Berchemweg 41, 9700 Oudenaarde

Vanaf deze parking rijden er shuttle busjes naar de inkompost. Opgelet: de shuttles zijn operationeel tussen 9u00 en 18u45. Volg in ieder geval de instructies van de seingevers voor een vlot verloop van parkeren.

De parking voor bussen bevindt zich ook op deze industriezone.

Parking B
GPS-coördinaten: Koppenberg 24, 9700 Oudenaarde

Deze parking is enkel bereikbaar als u via de N60 komt, dus niet via de Berchemweg rijden. U blijft de N60 volgen richting Ronse tot u Oudenaarde gepasseerd bent. Daarna volgt u de GPS-coördinaten.

Parking C
GPS-coördinaten: Berchemweg 357, 9700 Oudenaarde

Opgelet: deze parking is niet bereikbaar via Leupegem en Melden, enkel via Berchem.

Bekijk hier het parkingplan

Trein

Komt u met de trein naar Oudenaarde, dan rijden er autocars van het station naar Parking A ‘De Meersbloem’. Deze autocars rijden op en af van 9u15 tot 18u30. Vanaf parking A wordt u dan met kleinere shuttle busjes naar de inkompost gebracht.