Praktische info

U komt met de wagen

Vanuit Gent-Brussel-Antwerpen:

Volg de N60 Gent-Ronse tot de rotonde in Leupegem-Oudenaarde. Volg nadien de pijlen naar de gratis publieksparking A (GPS: programmeer Meersbloem-Leupegem, Oudenaarde) of B (GPS: programmeer Maria Van der Gheynststraat, Oudenaarde).

Vanuit Ronse:

Volg de N60 Ronse-Gent richting de rotonde in Leupegem-Oudenaarde. Volg de pijlen naar de gratis publieksparking A (GPS: programmeer Meersbloem-Leupegem, Oudenaarde) of B (GPS: programmeer Maria Van der Gheynststraat, Oudenaarde).

Vanuit West-Vlaanderen

Volg de N8 (Kortrijk), de N36 (Harelbeke) of de N382 (Waregem) richting Berchem-Kluisbergen. Volg nadien de pijlen naar de gratis publieksparking C (GPS: programmeer Berchemweg 250, Oudenaarde).

Vanuit de richting Brakel/Geraardsbergen:

Volg de N8 Brakel-Ronse tot de rotonde in Leupegem-Oudenaarde. Volg nadien de pijlen naar de gratis publieksparking A (GPS: programmeer Meersbloem-Leupegem, Oudenaarde) of B (GPS: programmeer Maria Van der Gheynststraat, Oudenaarde).

U komt met de trein of bus

Met dank aan sponsor Coach Partners worden opnieuw gratis shuttles ingelegd tussen het station van Oudenaarde en ons parcours.

Wie met de trein of de bus naar de Koppenbergcross komt, vindt op 1 november aan de hoofdingang van het NMBS-station van Oudenaarde onze gratis shuttles van onze sponsor Coach Partners. Vanaf 9u30 vertrekken die kort na aankomst van iedere trein naar onze publieksparking A op de Meersbloem-Leupegem. Daar kan u overstappen op de toeschouwersshuttles die - eveneens gratis - pendelen tussen parking en parcours.

Na de wedstrijd pendelt de shuttlebus voortdurend vanaf 16u. Het laatste vertrek is om 18u voorzien. Wie dan nog niet op de shuttlehalte aanwezig is, zal dus op eigen kracht naar het station van Oudenaarde verder moeten.


Publiek


VIP


Voorzieningen voor mindervaliden


Download hier het parkingplan

Het parcours is quasi identiek aan dat van vorig jaar. Lastige hellingen en spectaculaire afdalingen volgen elkaar in sneltempo op, met hier en daar een stukje recuperatie. Overzichtelijk voor de supporters én een waarborg op een indrukwekkend wedstrijdverloop!

Hét pronkstuk van de vernieuwde Koppenbergcross blijft uiteraard de kasseiklim richting finish bovenop het steilste stuk van de beruchte Bult van Melden. Mochten de kasseien door regen of modder er te glad bij liggen om omhoog te fietsen, voorzien we een alternatieve passage parallel met de kasseien in de weide, om te vermijden dat de renners te voet staan op de kasseien.

Uit veiligheidsoverweging raden wij het meebrengen van rugzakken af.

2002

Richard Groenendaal - Laurence Leboucher

2003

Bart Wellens

2004

Sven Nys

2005

Sven Nys - Daphne van den Brand

2006

Sven Nys - Marianne Vos

2007

Sven Nys - Daphne van den Brand

2008

Sven Nys

2009

Sven Nys - Pavla Havlikova

2010

Sven Nys - Helen Wyman

2011

Kevin Pauwels - Sanne van Paassen

2012

Sven Nys - Helen Wyman

2013

Tom Meeusen - Helen Wyman

2014

Wout Van Aert - Sophie De Boer

2015

Wout Van Aert - Jolien Verschueren

2016

Wout Van Aert - Jolien Verschueren

2017

Mathieu Van der Poel - Helen Wyman

2018

Toon Aerts - Kim Van De Steene